НУ Христо Ботев
Начално училище в село Чинтулово

175 години от рождението на поетът революционер Христо Ботев

 
Скъпи учители, ученици и родители,
днес, 06.01.2023 г., се навършват 175 години от рождението на поета революционер Христо Ботев - патрон на нашето училище.
Всяка година, на този ден, отбелязваме патронния празник на НУ "Христо Ботев", с. Чинтулово, като на днешния ден честваме 141 години от създаването на училището като класно училище в селото и 91 години от създаването на настоящата училищна сграда.
Скъпи колеги,
пожелавам на всички ни здраве, за да следваме пътя си и подобно на нашия патрон, Христо Ботев, да носим искрата до края в сърцата си, да будим умовете и да пазим българския дух и самосъзнание, с любов и плам да изпълняваме мисията си на просветители, за да сме горди с идните поколения!
Мили ученици,
бъдете горди наши възпитаници, прекрачвайте прага на нашето училище ни с усмивка и любопитство! Бъдете здрави и слушайте Вашите учители и родители - те заедно се грижат за Вашето бъдеще!
Уважаеми родители,
радвайте се и бъдете горди с Вашите деца, подкрепяйте ги в трудностите и насърчавайте успехите им! Продължавайте да бъдете наши добри партньори в обучението и възпитанието им, защото заедно можем повече!
Честит празник!
Нина Лазарова - директор на НУ"Христо Ботев", с.Чинтулово